01.03.2013 19:31

Zvýšte svoju imunitu.

Čakárne v ambulanciách lekárov svedčia o tom, že chrípková sezóna sa ešte neskončila. A nielen  chrípka ale aj choroby z prechladnutia nás v tomto ročnom období trápia viac ako inokedy.


Možno si poviete, že staré známe heslo „Pohybom ku zdraviu“ je už ošúchané, ale najnovšia štúdia ho znovu potvrdila. Vedci dlhodobo sledovali  a skúmali  dve skupiny žien - jedna viedla po dobu celého roku sedavý   spôsob života. Ženy v druhej skupine sa poctivo hýbali až päť krát v týždni.  Výsledky sú skutočne motivujúce. Ženy v skupine s pravidelnou pohybovou aktivitou trpeli chorobami s prechladnutia o 50 %  vyznávačky gaučovej kultúry. Okrem toho aj priebeh ochorení bol miernejší a skôr sa uzdravovali.

Nezáleží na tom, či máte osemnásť alebo osemdesiat. Blíži sa ja, oprášte tenisky , vyberte tepláky zo skrine a hýbte sa.  Pohyb pôsobí proti stresu, spevňuje svalstvo, srdcovo cievny

systém a zvyšuje prirodzenú imunitu. Pohyb stimuluje aktivitu  imunitných buniek v tele až na 24 hodín. Z dlhodobého hľadiska je preto dôležité pohyb opakovať pravidelne najmenej  päť krát týždenne ako to robila skupina aktívnych žien v sledovanej skupine. Ak si k pohybu pridáte dostatok vitamínov, najmä C a D, výsledky sa určite dostavia.

 

—————

Späť