18.03.2012 19:13

Žite život bohatý vo všetkých oblastiach.

Zmeň svoje myslenie a zmeníš svoj život. Nemôžeme však zmeniť svoje myšlienky bez zmeny svojho života. Prečo? Každý človek má k dispozícii 24 hodín a je na ňom ako s nimi hospodári. Priemerný Američan strávi sledovaním televízie  päť až šesť hodín denne, pričom výskumy ukazujú, že na inteligencii a úrovní vzdelania mu to veľmi nepridá. Nepodarilo sa mi dopátrať k presnému údaju, koľko strávi pri sledovaní televízie  priemerný Slovák, ale tak ako v iných negatívnych trendoch sa aj my stávame v tomto „svetoví“. Nakoniec, každý z náš si môže odmerať čas počas ktorého televízor denne beží. Čas,  počas ktorého je vystavený negatívnemu programovaniu, zasypávaný správami o ekologických  katastrofách, rastúcej kriminalite alebo hospodárskej kríze.  Naozaj pozitívnych myšlienok tam nachádzame veľmi poskromne.  Napätie ktoré takto vzniká sa človek paradoxne snaží odbúrať zas len sledovaním bezduchých seriálov alebo trápnych reality šou a ocitá sa v akomsi kruhu. Existuje vôbec spôsob ako z kruhu von? Áno, vypnúť televízor a nahradiť ho niečím iným.

„Náš život sa mení dvoma spôsobmi: vďaka ľuďom, ktorých stretneme a knihám ktoré prečítame.“ povedal o sile čítania  Harvey Mackay, autor viacerých svetových  bestsellerov.

Veľa ľudí ktorých poznám sníva o lepšom živote, ale v skutočnosti neverí, že ho môže dosiahnuť. Rozmýšľajú o spôsobe  ako ho dosiahnuť, ale v momente keď na nejaký narazia hneď majú dostatok dôvodov prečo to nebude fungovať. Necítia potrebu  kúpiť si knihu, pretože nemajú pozitívne myšlienky, neveria že práve kniha by im mohla pomôcť k zmene.  Oni nemajú pozitívne myšlienky, lebo nečítajú knihy. Aby človek dosiahol úspech  musí byť hlboko presvedčený, že ho skutočne môže dosiahnuť. Väčšine  ľudí sa to nepodarí, pretože nemôžu udržať tento pozitívny stav mysle, kým sa to stane .

Nie je tomu tak dávno, čo som ráno  ťukol na Skype a vidím pripojeného  kamaráta Juraja. Na moju otázku či ide športovať  mi s veľkým „smajlíkom“  odpovedal : „Na to som príliš lenivý, prečítam si i motivačnú kapitolu od Napoleona Hilla a idem s optimizmom do práce.“ Vôbec si nemyslím že je lenivý. Naozaj,  nie každý má chuť a čas ráno behať po lese. Aj pár strán z dobrej knihy môže zmeniť deň. Ak skutočne nemáte čas ani chuť čítať ráno venujte 15 minút denne čítaniu namiesto sledovania televízie. Takýmto spôsobom dokážete prečítať priemerne jednu knihu za mesiac, to je 12 kníh za rok. Objavte skrytú silu čítania a žite život bohatý vo všetkých oblastiach. Začať môže napríklad knihou „Čtením k bohatství“, ktorú napísal Burke Hedges, ale rovnako dobre môžete začať úplne inou knihou. Správna kniha v správnom čase môže zmeniť váš život a buďte si istý, že ak naozaj túžite po zmene tak sa vám do rúk tá správna kniha dostane.

 

—————

Späť