25.04.2014 20:13

Výroba čistej energie a zapojenie ľudí ... aj to sú kľúče k záchrane planéty.

Svet potrebuje strojnásobiť množstvo energie z obnoviteľných zdrojov , aby sa zabránilo globálnemu otepľovaniu na katastrofálnu úroveň .  Vyplýva to zo záverov publikovaných  v materiáloch  " Zmena klímy 2014 : Dôsledky , adaptácia a zraniteľnosť " , IPCC ( Medzivládny panel pre zmeny klímy ) periodická publikácie .

Skupiny vedcov  zo všetkých kútov sveta , analyzovali  súčasný stav v oblasti klímy  a potvrdili , že všetky ciele pre zníženie emisií do roku 2020 sa neplnia.  Z toho dôvodu  je potrebné  sa vrátiť,  premýšľať o budúcnosti a pozrieť sa pozorne na nové ciele pre rok 2030 .

Svetové emisie rastú  o  2,2 % ročne . Niektoré hodnoty    namerané v priebehu desaťročia 2000-2010 dosiahli  najvyššiu  úroveň  v histórii civilizácie . Okrem nárastu priemerných globálnych teplôt , narastajú obavy  z negatívnych  dopadov  klimatických zmien na  potravinovú  bezpečnosť  ľudstva. potravín bude trpieť dopady globálneho otepľovania je . Analytické čísla sú veľmi silnými signálmi na urýchlené riešenie situácie. 


Iba 16 rokov na záchranu planéty.

Musíme konať rýchlo , aby sme znížili  emisie CO2 a pokúsili sa zlepšiť  vývoj klímy . Z tohto dôvodu odborníci vypracovali viacero konkrétnych návrhov  publikovaných v správe " Zmena klímy 2014 " .

Po prvé , je nutné riešiť  kľúčové sektory , najmä energetický priemysel, dopravu  a poľnohospodárstvo , ktoré majú v súčasnosti  silné  negatívne dopady na životné prostredie .

Musíme urýchliť rozvoj výroby čistej energie, ale čo je dôležité,  prvýkrát  správa tiež zdôrazňuje , že veľmi  dôležité je správanie každého jedinca .  Nevyhnutné je zapojenie čo najširšej skupiny  ľudí , , pretože  každý môže prispieť zmenou svojho životného štýlu.

Je to pochopiteľné , že k uvedeniu  uvedenie nových stratégií  a zapojeniu obyvateľstva  pre záchranu planéty potrebujeme lídrov aby sme dosiahli zmeny k lepšiemu.

 

zdroj: www.powerclouds.com

—————

Späť