22.12.2010 23:22

TIP č. 5 Aby nechýbala láska

V čase Vianoc  sa človek akosi podvedome obzrie dozadu, zaspomína.  Spomínam na svoje detské Vianoce, na svojich rodičov ako sa snažili aby všetko bolo upratané, aby nič nechýbalo,  aby bolo pod stromčekom čo najviac darčekov, proste aby boli úplne fantastické Vianoce. Tak sme stáli rady na mandarínky, snažili sa zohnať čo najviac podpultového tovaru a statočne sme prášili koberce či umývali okná.  Možno sa všetko vždy nepodarilo  zohnať, ale nikdy nechýbala láska.

Spomínam ako sme našej dcérke kúpili prvú trojkolku. Stála pred stromčekom ale medzi  mohutnými  konármi jedličky ju nezbadala.  Nečudo, bola  tiež zelená.  Ale potom, tie jej rozžiarené očká.

Jedného štedrého dňa sme sa vybrali s kamarátom Jankom ráno na lyžiach do lesa na čečinu. Vybehneme, za dve hodinky sme doma, tešili sme sa a predstavovali si tú fantastickú atmosféru rozvoniavajúcej čečiny pri štedrovečernom stole.  Náročná túra cez tri chaty však urobila svoje.  A tak večer rozvoniaval akurát pripálený kapor, ktorého som narýchlo piekol.

Naozaj,  boli šťastné a veselé Vianoce , boli aj tie smutnejšie, strávené  ďaleko od svojich blízkych.  Nie je podstatné či nakúpite všetko, alebo bude niečo chýbať. Hlavne aby nechýbala láska.

Prajem všetkým šťastné a veselé Vianoce.

steve

 

 

—————

Späť