16.05.2012 21:19

Krása prichádza z vnútra.

Výrobcovia vlasovej kozmetiky neustále zásobujú trh prípravkami, ktoré urobia naše vlasy krajšie a pevnejšie, zvýšia ich lesk a objem. Niet sa čo diviť, že sa im stále dobre darí, pretože väčšina populácie bez rozdielu pohlavia sa snaží, aby ich účesy vyzerali čo najlepšie. Aj v tomto prípade platí, že krása prichádza zvnútra. A nemám na mysli teraz len krásu v tom duchovnom rozmere, ale vplyv výživy na naše vlasy. Musíme si uvedomiť, že tým čím kŕmime naše telo kŕmime aj každý  zo  150.000 vlasových folikulov na hlave.

Konzumáciou nasledujúcich potravín pomôžete vašim vlasom k ich maximálnemu zdraviu a kondícii tak, aby každému dali najavo vašu mladosť, vitalitu a kondíciu bez ohľadu na vek, ktorý sa nemusí merať rokmi podľa kalendára.
Zelený čaj, orechy a losos. Polyfenoly a omega 3 mastné kyseliny  v týchto potravinách nie sú dobré len pre  srdce a mozog. Tiež dodajú vašim vlasom lesk a pružnosť.  (Ak máte problém s lupinami  skúste oplachovanie zeleným čajom. To pomáha ničiť  lupiny spôsobujúce plesne.)
Ovocie. Pestrofarebné ovocia, ako sú broskyne, jahody, mango, kiwi alebo   paradajky (nie je to omyl, naozaj patria k ovociu!) sú bohaté na vitamín C, ktorý je nevyhnutný pre výrobu kolagénu, ktorý udržiava  štruktúru vlasov.

Fazuľa, celozrnné produkty, sója a ďalšie zdroje vitamínu B pomôžu spomaliť vypadávanie vlasov.  Vitamíny skupiny B (najmä vitamín B6 a kyselina listová) prispievajú k dobrému zásobovaniu vlasových folikulov krvou a kyslíkom, čo  podporuje rast a môže spomaliť vypadávanie vlasov.
Tmavo zelená zelenina ako napríklad špenát, brokolica  je bohatým  zdrojom vitamínov A a C, ktoré pomáhajú produkovať  kožný maz. Tento pôsobí ako  prírodný vlasový kondicionér.

Čierny sezam robí podľa tradičnej čínskej medicíny priam zázraky v našom tele. Okrem iného pomáha udrž udržuje dlhšie farbu vlasov.
Ak ste sa teda rozhodli, že zlepšíte kvalitu vašich vlasov aj zvnútra pridajte si do vášho jedálneho lístka odporúčané potraviny, znížte konzumáciu živočíšnych tukov, prípadne si doprajte aj vhodné výživové doplnky.

 

—————

Späť