06.09.2017 20:38

Ďalší úspech lučenských walkerov pod Tatrami.

Niet sa čo čudovať, že Tatry svojou osobitou krásou priťahujú stále viac návštevníkov. Do Tatier sa vybrala v chladné piatkové ráno aj skupina členov Nordic walking klubu Lučenec. Tento raz sme ale nemierili na žiadny z tatranských končiarov. Ostali sme pod Tatrami kde sa 1. septembra konal tradičný Podtatranský polmaratón. Už druhý ročník je súčasťou podujatia aj nordic walking na desať kilometrov. Panoráma Tatier dáva tomuto podujatiu osobitný ráz. Vo Svite, ktorý bol miestom štartu pre desať kilometrovú trať,  sme si ju počas príprav na štart   mohli  chvíľku i   vychutnať .

Na štart kategórií nordic walking sa postavilo viac ako 40 pretekárov z celého Slovenska a pár pretekárov z Poľska. Medzi nimi výrazne  zasvietili aj tradičné dresy členov Nordic walking klubu Lučenec, za  ktorý štartovali   Karol Baculík, Eduard Brodniansky, Janka Brodnianska, Hana Dobrocká, Soňa Franíková, Janka Gubovičová,  Štefan Lieskovský, Laura Šárová a Simona Šimová. Všetci majú poctivo natrénované stovky kilometrov ale preteky vždy preveria formu.

Chladné ráno sa do jedenástej premenilo na slnečný  a poriadne horúci deň.    Celá trať zo Svitu do Popradu viedla asfaltovým povrchom s miernym klesaním až do cieľa, takže bola veľmi rýchla .  Vysoké tempo a teplota   poriadne preverili kondíciu pretekárov  a víťazom bol skutočne každý kto trať absolvoval. Všetkým členom nášho tímu sa to úspešne a v zdraví podarilo a niektorí siahli i na stupne víťazov. Prvé miesto v kategórii žien do 49 rokov obsadila Simona Šimová s vynikajúcim časom 1:09:11. V kategórii mužov do 49 rokov sa umiestnil na peknom druhom mieste Eduard Brodniansky s časom 1:13:41. Ďakujeme všetkým za úspešnú reprezentáciu nášho klubu a osobne tiež ďakujem  za pekný deň, ktorý sme spolu strávili. 

Ako vidieť z dosiahnutých časov nordic walking nie je vždy len prechádzkou ale môže byť. Ak nemáte súťažné ambície príďte medzi nás len tak, pre zdravie a pohodu. Stretávame sa na Ľadove v Lučenci pravidelne tri krát do týždňa.

 

Pre tých, ktorí si predsa len chcú užiť adrenalín pretekov a overiť svoju formu tu máme  Novohradský pohár nordic walking 2017 , ktorý sa bude konať dňa 30.09.2017  Lučenci. Propozície podujatia a možnosť registrácie nájdete na: https://pretekaj.sk/sk/podujatia/novohradsky-pohar-2017

 

 

 

—————

Späť