08.04.2022 15:53

Balíček na imunitu.

 

Posilňovanie vlastnej imunity naberá stále väčší význam a preto niet divu, že patrí k často vyhľadávaným výrazom na internete. Dobrou správpu je, že človek má obrovský potenciál posilniť svoj imunitný sytém. Pre niekoho možno tá horšia správa je, že najlepšie výsledky sa dajú dosiahnuť kompleným prístupom, ktorý zahŕňa optimalizáciu životosprávy, najmä stravovania, zdravý a primeraný spánok, pohybovú aktivitu , oddych a menežovanie stresu. Výskumy potvrdzujú, že nahromadený a dlhotrvajúci stres má značný devastačný účinok na ľudskú imunitu. Výživové doplnky sami osebe neurobia zázrak ale môžu výdatne pomôcť. Je ich množstvo, niekedy je ťažké si vybrať. My  riešime túto oblasť v spolupráci s MUDr. Beňom, ktorý už viac ako dvadsať rokov pomáha pacientom vo svojej abulancii Biomedicíny v Košiciach  a pri výjazdoch po viacerých regiónoch Slovenska. Po konzultácii s ním prinášame niekoľko typov, ktoré by vám mpohli pomôcť. Pokiaľ by ste mali záujem lepšie sa zorientovať alebo využiť výhody neinvazívneho vyšetrenia a osobnej konzultácie napíšte na náš email: oz.buducnost@gmail.com. 

 

VITAMÍN C

Zvýšený príjem vitamínu C napomáha posilňovať imunitný systém, umocňovať odolnosť organizmu hlavne v období nachladnutia, aktivovať rad enzýmov a hrá dôležitú úlohu v procese dýchania buniek. Zúčastňuje sa tvorby kostí, kolagénu a chrupaviek. Pomáha pri ochrane proti stresu, zľahčovať vstrebávanie železa a stimulovať zrenie červených krviniek. Je antioxidant, ktorý chráni telové bunky pred voľnými radikálmi a výrazne podporuje imunitný systém. Je dôležitý pre optimálne fungovanie nervového systému a zachovanie normálnych duševných funkcií. Jeho významná úloha je v energetickom metabolizme, to znamená pri premene potravy na energiu

 

BETA GLUCAN

Patrí medzi veľmi silné antioxidanty s vysokou  aktivitou voči voľným radikálom. Glukány sú polysacharidy, ktoré pomáhajú vyživovať bunky imunitného systému organizmu (makrofágy, mikrofágy, leukocyty, lymfocyty).

Makrofágy sú bunkami v prvej línii obranných reakcií nášho organizmu, ktoré neustále kolujú všetkými orgánmi s jediným cieľom – nájsť a odstrániť nežiaduce elementy.

 

L-LYSINE

Lyzín je pre človeka jednou z esenciálnych aminokyselín, ktorú si ľudské telo nedokáže samo vyrobiť, a preto ho musí prijímať v strave. Veľké množstvo lyzínu obsahujú parmezán, ryby, bravčové a hovädzie mäso, sója, pšeničné otruby, šošovica, fazuľa a arašidy. Dospelý človek potrebuje asi 15 mg lyzínu na 1 kg telesnej hmotnosti denne, t. j. cca. 1–1,5 g. Táto aminokyselina má všeobecne výrazný protivírusový efekt.

 

CHLOROPHYLL sa uplatňuje pri tvorbe krvného farbiva, zlepšuje transportnú kapacitu krvi pre kyslík a zlepšuje tak metabolizmus celého organizmu. Je to prípravok s výrazným dezinfekčným účinkom, tiež pomáha posilňovať obranyschopnosť organizmu proti plesni, kvasinkám a niektorým druhom vírusov a baktérií.

 

CARNOSINE napomáha pri antioxidačných procesoch a regenerácii buniek. Výskumy ukazujú, že karnozín zvyšuje maximálnu kapacitu buniek pre delenie, ochraňuje DNA pred oxidáciou, má výrazné antioxidačné účinky, je stabilizátorom membrány a medzibunkovým tlmičom.

Obsahuje koenzým Q10, jednu  z kľúčových organických kyselín v živých organizmoch. Jej nedostatok sa prejavuje poruchami funkcií tých telesných tkanív, kde prebieha najintenzívnejšia látková premena t. j. srdcový sval, cievna stena, pečeň, slizničné povrchy v dýchacom a tráviacom systéme.

 

 

—————

Späť