21.07.2017 19:47

Nordic walking klub Lučenec na oslavách nechýbal.

Jubilejný 40 . ročník Malého štrbského maratónu, ktorý sa konal v nedeľu 9. júla  skutočne malý nebol . Účasť viac ako 700 pretekárov spolu s organizátormi i fanúšikmi vytvorila vynikajúcu atmosféru. Nordic walkerov potešilo, že nechýbala ani kategória nordic walking na 10 kilometrov, v ktorej si zmeralo sily  spolu 38 žien a mužov. Náš Nordic walking klub Lučenec  reprezentovalo 8 pretekárov.  Nádherné výhľady na slnkom zaliate Vysoké Tatry zaplatili pretekári množstvom potu lebo takmer celá trať viedla otvoreným priestorom a slniečko riadne pripekalo. Aj preto som mal veľkú radosť,  že všetci prišli zdraví a v dobrej kondícii do cieľa. A nielen to. Odnášali sme si z pretekov okrem pekných zážitkov aj dve medaily. V kategórii Nordic walking žien do 50 rokov obsadila naša Simona Šimová druhé a Danica Kancková tretie miesto. Gratulujeme im k tomuto skvelému umiestneniu.  

V cieli sa to však nekončilo. Nasledovalo srdečné stretnutie rodiny nordic walkerov u Jiřiny a Michala Šerfelovcov. Rodinná atmosféra stretnutia walkerov z rôznych kútov Slovenska plne vyjadruje moju predstavu o športe. Šport by mal ľudí spájať. Zdravé športové zápolenie sa za cieľovou páskou mení na zdieľanie spoločnej radosti a pohody.

Gratulujem  všetkým členom nášho tímu ďakujem za úspešnú reprezentáciu. Samozrejme nezabúdam na náš fan klub a ďakujem aj im. Je vynikajúce keď vás niekto  povzbudí, pomôže s batožinou  a viete, že sa môžete na niekoho spoľahnúť.

Tešíme sa na ďalšie spoločné športové podujatia a srdečne pozývame tých, ktorí by chceli rozšíriť naše rady. 

—————

Späť