27.07.2010 21:36

Lístok nikam

Viem, možno niekomu už lezú na nervy tie reči o snoch, cieľoch a plánoch, ale skúste zájsť na železničnú stanicu a kúpiť si lístok nikam. Pokiaľ budete dostatočne vytrvalí určite vás pošlú niekam.

V predchádzajúcom článku som použil dva pojmy „ nejaký príjem“ a  „finančná nezávislosť“. Ale, koľko je to nejaký príjem?

Zišli by sa nejaké peniaze navyše, aj 50,00 Eur poteší,... ale veď nejako sa zaobídeme aj bez nich“ Takto to môže dopadnúť keď ľudia mieria príliš nízko, cieľ ktorí si stanovili nie je pre nich výzvou, nie je motiváciou aby vôbec niečo urobili. Väčšinou potom neurobia vôbec nič.

Ak ste sa teda rozhodli zapojiť do sieťového marketingu aby ste získali extra príjem, povedzte si koľko a kedy, stanovte si svoj finančný cieľ.

Nezáleží na tom či je to 300 alebo 500 EUR, alebo finančná nezávislosť, dôležité je aby bol pre vás motivačný a zároveň dosiahnuteľný. Aby ste boli skalopevne presvedčený, že ho môžete dosiahnuť.

 

Pod finančnou nezávislosťou si ľudia často predstavujú obrovské sumy peňazí na účtoch, alebo zlato uložené v trezoroch, preto sa im tento cieľ zdá úplne nedosiahnuteľný!

 Pozrime sa čo hovorí o nej napríklad encyklopédia WIKIPEDIA:

Finančná nezávislosť je pojem všeobecne používaný  na opis stavu keď má človek  dostatočné  osobné bohatstvo, aby mohol  žiť donekonečna bez toho, aby museli aktívne pracovať na základné životné potreby.

Ak by boli vaše mesačné náklady na základné životné potreby napr. 600,00 EUR potrebovali by reziduálny(pasívny) príjem minimálne v tejto výške, aby ste mohli povedať, že ste finančne nezávislí. Ešte sa vám to zdá také nedosiahnuteľné?

                                                                  steve

 

—————

Späť